Βερόνα, Βιτσέντζα, Πάντοβα, Μάντοβα

Enrico Massetti – Μετάφραση: Βερονίκη Κρικώνη
Βερόνα, Βιτσέντζα, Πάντοβα, Μάντοβα

Βερόνα: η μεγάλη πρωτεύουσα του Βένετο, γνωστή για την Αρένα της, το υποβλητικό αμφιθέατρο της ρωμαϊκής εποχής που επιλέχθηκε ως φόντο για το διάσημο δράμα του Σαίξπηρ.

Ένας οδηγός για τη Βερόνα, την πόλη με τη ρωμαϊκή αρένα και το μπαλκόνι της Ιουλιέτας: Η Βερόνα διαθέτει ένα αρχαίο ιστορικό κέντρο, πολύ εκτεταμένο και καλά διατηρημένο. Ο ρωμαϊκός δήμος του 49 π.Χ. επιφυλάσσει αξιοσημείωτα κομμάτια εκείνης της ευημερούσας εποχής.

Το ρωμαϊκό αμφιθέατρο ονομάζεται Αρένα, ένα από τα πιο διάσημα υπαίθρια θέατρα παγκοσμίως, το θέατρο Roman, η αψίδα Gavi και οι μνημειώδεις πύλες (Porta Borsari και Porta dei Leoni) είναι μαγευτικά έγα σχεδιασμένα για να αντέξουν χιλιετίες.

Μοναδικά αρχιτεκτονικά έργα παραμένουν από την εποχή του Σκαλίγκερ και την αυστριακή κυριαρχία κατά την Αναγέννηση, αλλά υπάρχουν επίσης παλάτια και πλατείες κάθε εποχής και στυλ σε ζεστά, απαλά χρώματα.

Ο οδηγός αυτός καλύπτει μια μονοήμερη επίσκεψη στη Βερόνα, ενώ περιλαμβάνει επίσης ημερήσιες επισκέψεις στις κοντινές πόλεις Βιτσέντζα, Πάντοβα και την πόλη τέχνης Μάντοβα.

μονό αντίγραφο € 20 συν τα έξοδα αποστολής

Πού να αγοράσετε την ψηφιακή έκδοση

ΈΝΑ ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΑΠΌ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *